A United Kingdom

Amma Asante
 
Sisko maanittelee vastahakoisen Ruthin (Rosamund Pike) mukaansa juhliin. Savuisessa, jazz-musiikin täyttämässä huoneessa Ruth huomaa salskean lakiopiskelijan, Seretse Khaman (David Oyelowo). Sisko esittelee nuoret toisilleen. Kipinät lentelevät, kun Ruth ja Seretse juttelevat, tanssivat ja rakastuvat. Nuorten suhde ei ole ongelmaton. Sen lisäksi, että 1940-luvun Lontoossa tummaihoisen miehen ja valkoisen naisen romanssi herättää pahennusta, Seretseä painaa raskas vastuu: nuorukainen on Betsuanamaan (nyk. Botswana) kruununprinssi.
 
Asiat mutkistuvat, kun hallitsijan velvollisuudet kutsuvat Seretseä. Vanhempien ja valtioiden vastustuksesta huolimatta nuoret päättävät kuunnella sydäntään ja avioituvat. Avioliitto johtaa kansainväliseen selkkaukseen.
 
Amma Asanten ohjaama A United Kingdom perustuu tositapahtumiin. Tarina alkaa 1940-luvun hauraista rauhan vuosista. Institutionalisoitunutta rasismia huokuvan yhteiskunnan julmuus ja kahtia jakautuneisuus tuntuu sydäntä kylmäävän ajankohtaiselta.
 
Saija Holm
 
 

USA / UK / Czech Republic 2016. Future Film
 
Käsikirjoitus/Script: Guy Hibbert * Kuvaus/DOP: Sam McCurdy * Leikkaus/Editor: Jonathan Amos, Jon Gregory * Pääosissa/Cast: David Oyelowo, Rosamund Pike, Jack Davenport, Tom Felton * Kopion Lähde/DCP source: Future Film * Kieli/Language: English, subtitles in Finnish & Swedish * Kesto/Duration: 111 min * Ikäraja/Age limit: 12
 
la 1.4 klo 18:30 Kinopalatsi 2