After Love

Joachim Lafosse
 
Viisitoista vuotta yhdessä olleet Marie (Bérénice Bejo, Menneisyys, R&A 2013) ja Boris (Cédric Kahn) ovat kahden tyttölapsen vanhempia, jotka asuvat Marien omistamassa ja Boriksen liki kokonaan kunnostamassa asunnossa. Kun viimeinenkin palanen rakkautta loppuu, pakenee Marie kirjojen, äidinrakkauden ja kireiden kommenttien taakse. Boris pahentaa tilannetta lähinnä ilkeillä piikeillä Marien ylemmän luokan perhetaustasta.
 
After Love on kuin katsoisi hidasta kolaria, jonka tietää päättyvän liki täydelliseen tuhoon. Osalliset selviävät hengissä, mutta kaikki muu hajoaa silmien edessä, eikä sille voi mitään.
 
Joachim Lafossen elokuvan alkuperäisnimi viittaa pariskuntaan talousyksikkönä. Se on sellaisenaan kuvaavampi liitolle, jossa on loppunut luottamus toiseen ihmiseen. Tunteen päättyessä jäljellä on vain tavaraa ja muu yhteinen elämä katoaa, ystävätkin.
 
Loppumetreillä Marie ja Boris istuvat pöydän ääressä laskien arvoa ylpeydelle ja lasten tulevaisuudelle. Päätös tulee väistämättä, mutta helpompaa oloa se ei tuo pariskunnan toisilleen suomista varovaisista hymyistä huolimatta.
 
Johanna Siik
 
 

Belgium / France 2016. Le Pacte
 
L’économie du couple
 
Käsikirjoitus/Script: Mazarine Pingeot, Fanny Burdino, Joachim Lafosse * Kuvaus/DOP: Jean-François Hensgens * Leikkaus/Editor: Yann Dedet * Pääosissa/Cast: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller * Kopion Lähde/DCP source: Le Pacte * Kieli/Language: French, subtitles in English * Kesto/Duration: 100 min * Ikäraja/Age limit: 12
 
to 30.3 klo 20:30 Kinopalatsi 9
la 1.4 klo 16:00 Kinopalatsi 10