Billy Lynn’s Long Halftime Walk

Ang Lee
 
Ang Lee jaksaa hämmästyttää kyvyllään tarttua aina vain uusiin, yllättäviinkin haasteisiin elokuvaprojekteissaan. Billy Lynn’s Long Halftime Walk perustuu Ben Fountainin samannimiseen kehuttuun romaaniin, joka kuvaa valtavaa eroa Irakin sodan todellisuuden ja tavallisten amerikkalaisten mielikuvien välillä. Uutiskuvaajan sattumalta tallentaman tulitaistelun ansiosta joukko-osasto Bravo ja erityisesti Billy Lynn ovat kohonneet sotasankareiksi ja heidät määrätään mainoskiertueelle tukemaan George W. Bushin sotapolitiikkaa. Kiertueen kohokohta on osallistuminen kiitospäivän jalkapallopelin väliaika-show’hun.
 
Juhlinnasta koettavat hyötyä niin sotilaiden tarinasta filmiä suunnitteleva tuottaja kuin jalkapallojoukkueen omistajakin. Billy tiivistää ristiriitaisen tilanteen tunnelmat sanomalla: ”Minut palkitaan elämäni kammottavimmasta päivästä”. Hänen sisarensa (Kristen Stewart) toivoisi Billyn anovan vapautusta Irakiin paluun sijaan.
 
Ang Lee oli myös teknisen toteutuksen suhteen kunnianhimoinen ja tavoitteli kokeilevalla kuvaustekniikallaan katsomiskokemukseen lisää syvyyttä ja realistisuutta.
 
Pekka Lanerva
 
 

USA / UK / China 2016. Sony Pictures Finland
 
Käsikirjoitus/Script: Jean-Christophe Castelli, based on the novel by Ben Fountain * Kuvaus/DOP: John Toll * Leikkaus/Editor: Tim Squyres * Pääosissa/Cast: Joe Alwyn, Kristen Stewart, Vin Diesel, Steve Martin, Chris Tucker, Makenzie Leigh, Garrett Hedlund, Arturo Castro * Kopion Lähde/DCP source: Sony Pictures Finland * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 113min * Ikäraja/Age limit: 12 * Huom: painetun katalogin tiedoista poiketen elokuvan ikäraja on 12, ei 16
 
pe 31.3 klo 16:15 Kinopalatsi 2
la 1.4 klo 14:00 Kinopalatsi 5
su 2.4 klo 20:45 Kinopalatsi 9