Hell or High Water

David Mackenzie
 
Jeff Bridges känkkäränkkäisenä lainvalvojana – tarvitseeko muuta sanoa? Lännenelokuva on Hollywoodin lajityypeistä kenties haastavin päivittää, mutta skottiohjaaja David Mackenzie (Nuori Adam, R&A 2004 ja Starred Up, R&A 2014) ja käsikirjoittaja Taylor Sheridan (Sicario, R&A 2015) onnistuvat hienosti. Tuloksena on länkkäriperinteelle viihdyttävästi kumartava, mutta omaleimainen ja yhteiskunnallisesti tarkkanäköinen tarina. Nick Caven ja Warren Ellisin musiikki kiertää jännitystä tiukemmalle.
 
Köyhän teksasilaisperheen veljekset (rooleihinsa heittäytyvät Chris Pine ja Ben Foster) ovat menettämässä äitinsä maatilan huonon lainan antaneelle pankille. Kostoksi ja perintönsä pelastaakseen he ryhtyvät ryöstämään kyseisen pankin haarakonttoreita. Loistavassa vedossa oleva Bridges näyttelee eläkeikää vastentahtoisesti lähestyvää vanhakantaista poliisia, joka yhdessä pitkämielisen kumppaninsa (mainio Gil Birmingham) kanssa pääsee veljesten jäljille. Takaa-ajon kiihtyessä läpi Teksasin karun kuvauksellisten maisemien, kovenevat myös panokset. Laki on selkeä, mutta oikea ja väärä eivät sitä aina ole.
 
Anna Möttölä
 
 

USA 2016. Scanbox Entertainment
 
Käsikirjoitus/Script: Taylor Sheridan * Kuvaus/DOP: Giles Nuttgens * Leikkaus/Editor: Jake Roberts * Pääosissa/Cast: Ben Foster, Chris Pine, Jeff Bridges, Gil Birmingham * Kopion Lähde/DCP source: Scanbox Entertainment * Kieli/Language: English, subtitles in Swedish * Kesto/Duration: 102 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
to 30.3 klo 18:15 Kinopalatsi 9
pe 31.3 klo 21:00 Kinopalatsi 2
su 2.4 klo 21:00 Kinopalatsi 2