Hobbyhorse Revolution – Keppihevosten vallankumous

Selma Vilhunen
 
Ei vielä laukkaa, nyt ravia, hyppää! Kymmenientuhansien suomalaisnuorten suosioon noussut keppihevosharrastus ei ole suinkaan lastenleikkiä, vaan päivittäisiä treenejä, suurta omistautumista ja pieteetillä tehtyjä keppihevosia vaativa laji. Ohjaaja Selma Vilhusen (Tyttö nimeltä Varpu, R&A 2016) uusin dokumentti Hobbyhorse Revolution kuvaa kiehtovaa ilmiötä sen harrastajien kautta, luoden samalla oodin mielikuvituksen ja yhteisöllisyyden voimalle.
 
Keppihevoset vaativat yhtä lailla hoivaa ja harjoitusta kuin oikeatkin – ja siitä nuoret harrastajat pitävät huolen. Hevoset on nimetty, niillä on kaikilla oma persoonallisuutensa ja harjoituksissa matkustetaan ympäri maata. Suomessa erityisen suosituksi nousseen lajin kasvu todistuu myös dokumentissa: kisapaikat kasvavat kerta kerralta.
 
Samalla elokuvan päähenkilöistä löytyy harrastuksen alta hienovaraisen herkkiä tarinoita. Keppihevoset voivat herättää helposti koulukiusaajien huomion, mutta harrastusporukan tiiviys ja ystävyyssuhteet auttavat. Lopun flash mobissa sadat harrastajat laukkaavat ympäri Helsingin keskustaa tinkimättömällä tyylillään.
 
Maria Pirkkalainen
 
 

Finland 2017. Tuffi Films
 
Hobbyhorse Revolution
 
Käsikirjoitus/Script: Selma Vilhunen * Kuvaus/DOP: Sari Aaltonen * Leikkaus/Editor: Okku Nuutilainen * Kopion Lähde/DCP source: Tuffi Films * Kieli/Language: Finnish, subtitles in English * Kesto/Duration: 90 min * Ikäraja/Age limit: S * Huom: painetun katalogin tiedoista poiketen elokuva on sallittu kaikenikäisille (S), ei K-12
 
pe 31.3 klo 18:15 Kinopalatsi 9