Mum’s Wrong

Marc Fitoussi
 
Marc Fitoussin tarkkanäköisen Mum’s Wrong -elokuvan päähenkilö on Anouk (nuori lupaus Jeanne Jestin), 14-vuotias pariisilaisteini, jonka opintoihin kuuluu viikon mittainen työkokeilujakso. Kun tytön alkuperäinen suunnitelma työstä TV-kanavalla kariutuu, hänen äitinsä Cyrielle (Émilie Dequenne, Not My Type, R&A 2014) ottaa hänet omalle työpaikalleen vakuutusyhtiöön.
 
Työ on kaukana Anoukin odotuksista, sillä hänen tehtäviinsä kuuluu lähinnä varastohuoneen järjestelyä. Tylsänä näyttäytyvään viikkoon tulee kuitenkin odottamaton käänne, kun utelias ja tarkkanäköinen Anouk saa yhtiöstä selville asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa – asioita, joihin hänen oma äitinsä saattaa olla sekaantunut.
 
Ohjaaja-käsikirjoittaja Fitoussin draamakomedia sekoittelee taitavasti yksityisen ja ammatillisen elämän rajoja sekä kuvaa kliseettömästi ja tarkasti suuryrityksen maailmaa 14-vuotiaan nuoren silmin. Ja kun työharjoitteluviikko päättyy, hyväsydäminen ja idealistinen Anouk tietää sekä aikuisten maailmasta että äidistään enemmän kuin olisi halunnutkaan.
 
Hanna Ruotsalainen
 
 

France / Belgium 2016. Kinology
 
Maman a tort
 
Käsikirjoitus/Script: Marc Fitoussi * Kuvaus/DOP: Laurent Brunet * Leikkaus/Editor: Damien Keyeux * Pääosissa/Cast: Jeanne Jestin, Émilie Dequenne * Kopion Lähde/DCP source: Kinology * Kieli/Language: French, subtitles in English * Kesto/Duration: 100 min * Ikäraja/Age limit: 12 * huom. painetun katalogin tiedoista poiketen elokuvan kesto on 100 min, ei 110 min
 
pe 31.3 klo 18:15 Kinopalatsi 10
su 2.4 klo 16:00 Kinopalatsi 10