Muodonmuutoksia

Kati Juurus
 
Urheilullisen ja terveen näköinen, oikeissa mittasuhteissa oleva vartalo, jossa ei ole liikaa lihasmassaa tai -erottuvuutta – unohtamatta kauniita kasvoja ja huoliteltuja hiuksia. Näistä osasista rakentuu lajimääritelmän mukaan bikini fitness -vartalo, jolla kisalavoilla pokataan kirkkaimmat mitalit. Tätä maailmaa tarkastelee lähietäisyydeltä Kati Juuruksen dokumenttielokuva Muodonmuutoksia (2017).
 
Dokumentin keskiössä on neljä nuorta, kunnianhimoista naista jotka elävät kurinalaista ja strukturoitua elämää saavuttaakseen tavoitteensa ja ihanteensa, bikini fitness -kilpavartalon. Heille oma vartalo on alituisen tarkkailun ja pohdinnan kohde, jota halutaan hallita, muuttaa, muokata ja rakentaa. Lopulta ulkopuolisen tarkkailijan – valmentajan ja tuomarin – katse määrittää, milloin tuo vartalo on valmis ja kenellä se on paras.
 
Juuruksen kiihkoton dokumentti antaa katsojalle tilaa muodostaa omat mielipiteensä esteettisen urheilun tämän hetken suosituimmasta alalajista, bikini fitnessistä.
 
Hanna Ruotsalainen
 
 

Suomi 2017. YLE
 
Metamorphoses
 
Käsikirjoitus/Script: Kati Juurus * Kuvaus/DOP: Meira Valtonen, Jouni Soikkeli * Leikkaus/Editor: Kristiina Nisula * Kopion Lähde/DCP source: YLE * Kieli/Language: Finnish, subtitles in English * Kesto/Duration: 75 min * Ikäraja/Age limit: 7
 
pe 31.3 klo 20:45 Kinopalatsi 10