The Eagle Huntress

Otto Bell
 
Altai-vuoriston laaksossa asuu 13-vuotias Aisholpan-tyttö, jonka esi-isät ovat sukupolvesta toiseen kouluttaneet kotkia ja käyttäneet niitä kettujen metsästämiseen. Hänen isänsä, joka on oppinut taidon omalta isältään, on palkittu kotkankouluttaja. Myös Aisholpan on kiinnostunut kotkista, mutta tytöt, heidän paikkansa ei ole vuoristossa metsästämässä. Perinteiden mukaan naisten kuuluu keskittyä muihin töihin.
 

The Eagle Huntress seuraa Mongolian häikäisevissä maisemissa, kuinka vastoin kaikkia odotuksia Aisholpan pyydystää oman kotkanpoikasensa ja alkaa kouluttaa sitä. Aisholpanin isä opastaa tytärtään hellyydellä, mutta kaikki eivät suhtaudu Aisholpanin pyrkimyksiin yhtä myötämielisesti. Aisholpan antaa kuitenkin setien naureskella. Tässä on kyse vain rakkaudesta lintuihin ja niiden voimakkuuteen.
 

Kesän lopussa koittaa näytön paikka. Aisholpan ratsastaa isänsä kanssa vuosittain pidettäviin kotkankouluttajien kilpailuun. Mitä tapahtuu, kun kouluttajat ottavat mittaa toisistaan ja tuloksen ratkaisee vain kotkien lentonopeutta mittaava sekuntikello?
 
Taina Vuokko
 
 

UK / Mongolia / USA 2016. Sony Pictures Finland
 
Kuvaus/DOP: Simon Niblett * Leikkaus/Editor: Pierre Takal * Pääosissa/Cast: Aisholpan Nurgaiv, Rys Nurgaiv, Daisy Ridley * Kopion Lähde/DCP source: Sony Pictures Finland * Kieli/Language: Kazakh, subtitles in English * Kesto/Duration: 87 min * Ikäraja/Age limit: 7
 
to 30.3 klo 18:15 Kinopalatsi 10
pe 31.3 klo 16:15 Kinopalatsi 10
su 2.4 klo 14:00 Kinopalatsi 10