The Edge of Seventeen

Kelly Fremon Craig
 
”I don’t wanna take up a ton of your time, but I’m gonna kill myself. I just thought an adult should know”, ilmoittaa 17-vuotias Nadine (loistava Hailee Steinfeld) opettajalleen.
 
Nadine ei ole päässyt rakkaan isänsä kuoleman yli, eikä yksinhuoltajaäiti tiedä mitä tehdä tyttärensä kanssa. Lisäksi Nadine vihaa suosittua veljeään Dariania. Angstisen teinin ainut lohtu on paras ystävä Krista. Kun Darian ja Krista päätyvät kännisen illan päätteeksi sänkyyn, merkitsee se Nadinelle maailmanloppua.
 
Ohjaaja ja käsikirjoittaja Kelly Fremon Craigin (s. 1981) debyyttielokuvan tarina ja tyylilaji ovat tuttuja – hän on kertonut John Hughesin 80-luvun aikuistumiskomedioiden toimineen The Edge of Seventeenin inspiraationa. Molly Ringwaldin hahmojen lisäksi Nadinen sukulaissieluja ovat Ghost Worldin Enid ja The Diary of a Teenage Girlin (R&A 2015) Minnie.
 
Tuloksena on kuitenkin omalaatuinen ja anteeksipyytelemätön kasvutarina, joka on paitsi purevan hauska, myös aidon samaistuttava.
 
Riikka Pennanen
 
 

USA 2016. Sony Pictures Finland
 
Käsikirjoitus/Script: Kelly Fremon Craig * Kuvaus/DOP: Doug Emmett * Leikkaus/Editor: Tracey Wadmore-Smith * Pääosissa/Cast: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Woody Harrelson, Hayden Szeto * Kopion Lähde/DCP source: Sony Pictures Finland * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 104 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
pe 31.3 klo 20:45 Kinopalatsi 9
la 1.4 klo 18:15 Kinopalatsi 9
su 2.4 klo 20:45 Kinopalatsi 10