The War Show

Andreas Dalsgaard, Obaidah Zytoon
 
Kun Syyriassa alkoi vuonna 2011 arabikevään innoittama kansannousu, radio-DJ:nä työskentelevä Obaidah Zytoon ja hänen parikymppiset ystävänsä kuuluivat niihin moniin, joiden mielestä Bašar al-Assadin hallinto ei ollut edes näennäisen rauhan aikana ok. ”Syyrialaiset eivät ole koskaan olleet vapaita. Silloinkin kun he olivat hiljaa, he kärsivät”, dokumentin kertoja Zytoon sanoo.
 
The War Show koostuu pääosin Zytoonin kamerallaan tallentamista hetkistä, jotka kuvaavat nuoren naisen ja hänen ystäviensä matkaa läpi vuosien 2011–2013. Rauhanomaiset mielenosoitukset, pilvenpoltto ja kapinarock vaihtuvat hämmennykseen ja kauhuun. Mielenosoituksissa alkaa tulla ruumiita, kidutukset ja kuolema osuvat omalle kohdalle. The War Show ahdistaa ja itkettää, sillä se tuo sodan rikkoman maan todellisuuden lähelle. Samalla se auttaa kuitenkin myös ymmärtämään sekavaa tilannetta. Jotain koskettavan toiveikasta on ihmisten taistelussa, jota he käyvät kotinsa, elämänsä ja rauhan puolesta osan turvautuessa aseisiin ja toisten, onneksi, kameraan.
 
Katri Tenhola
 
 

Denmark / Finland / Syria 2016. Pirkanmaan elokuvakeskus
 
Käsikirjoitus/Script: Obaidah Zytoon, Andreas Dalsgaard * Kuvaus/DOP: Dana Bakdones, Tahani Burhan, Hisham Issa, Amr Kheito, Lars Skree, Obaidah Zytoon * Leikkaus/Editor: Adam Nielsen * Kopion Lähde/DCP source: Pirkanmaan elokuvakeskus * Kieli/Language: Arabic, subtitles in English * Kesto/Duration: 100 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
la 1.4 klo 20:30 Kinopalatsi 9