Tuntematon tyttö

Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
 
Belgialaisten ohjaajaveljesten Jean-Pierre ja Luc Dardennen uusin elokuva Tuntematon tyttö on realistinen ja hyvin inhimillinen salapoliisitarina.
 
Nuori yleislääkäri Jenny Davin ahkeroi sekä vastaanotolla että kotikäynneillä. Eräänä iltana lääkäriaseman summeri soi vastaanottoajan jälkeen. Jenny tekee valinnan, joka normaalisti olisi unohtunut hetkessä, mutta juuri tänä iltana sen seuraukset ovat peruuttamattomat. Aamulla poliisi ilmoittaa, että lähistöltä on löytynyt kuollut tyttö. Tapaus alkaa vaivata Jennyä – eikä vähiten siksi, että kukaan ei tunnista vainajaa. Jenny ryhtyy omatoimisesti selvittämään tytön henkilöllisyyttä ja pala palalta paljastamaan kohtalokkaan illan tapahtumia.
 
Kokonaisuus nojaa pitkälti Jennyä näyttelevän Adèle Haenelin vangitsevaan ja tyyneen roolisuoritukseen. Haenel on joka kohtauksessa vahvasti läsnä ja hänen seurassaan voi luottavaisin mielin ratkoa epäselvää kuolintapausta. Elokuvassa eleet ovat pieniä ja hienostuneita. Musiikkia ei kuulla, edes lopputekstien aikana.
 
Katariina Rönnqvist
 
 

Belgium / France 2016. Cinemanse
 
La fille inconnue
 
Käsikirjoitus/Script: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne * Kuvaus/DOP: Alain Marcoen * Leikkaus/Editor: Marie-Hélène Dozo * Pääosissa/Cast: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier * Kopion Lähde/DCP source: Cinemanse * Kieli/Language: French, subtitles in Finnish & Swedish * Kesto/Duration: 106 min * Ikäraja/Age limit: 12
 
su 2.4. klo 18:30 Kinopalatsi 2