Insyriated

Philippe Van Leeuw
 
”Unohda maailma tuolla ulkona, se ei ole enää muistamisen arvoinen”, sanoo isoisä. Perheenäiti Oum Yazan (Hiam Abbass) yrittää pyörittää taloutta aivan kuin kaikki olisi tavallista, vaikka mikään ei ole. Kodin seinien ulkopuolella käydään sotaa. Se kuuluu sisälle tulituksena, räjähdyksinä, sireeneinä, huutoina ja joskus kuolemanhiljaisuutena. Samassa huoneistossa nuori äiti Halima (Kairon elokuvajuhlilla roolistaan palkittu Diamand Bou Abboud) odottaa miestään ja joutuu tekemään valinnan, jollaista kukaan ei haluaisi tehdä.
 
Käsikirjoittaja-ohjaaja Philippe Van Leeuwin elokuva Insyriated sijoittuu yhteen asuintaloon jossain päin Syyrian pääkaupunkia Damaskosta. Huoneistossa on hämärää, jopa klaustrofobista. Onko se turvapaikka vai ovatko ihmiset loukussa?
 
”Päivitetty klo 13.50. Tulitauko petti muutama tunti alkamisen jälkeen”, kirjoitetaan Ylen uutisessa 27.2.2018. Vuosia jatkuneelle sisällissodalle ei näy loppua.
 
Tii Starck
 
 

la 7.4. klo 20:45 Maxim 1
su 8.4. klo 14:15 Maxim 2
 
Belgia / Ranska / Libanon 2017. Scanbox Entertainment
 
Käsikirjoitus: Philippe Van Leeuw * Kuvaus: Virginie Surdej * Leikkaus: Gladys Joujou * Pääosissa: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis * Kopion lähde: Films Boutique * Kieli: arabia, tekstitys englanti * Kesto: 85 min * Ikäraja: 16