Violently in Love

Christina Rosendahl
 
Tanskassa vuosittain noin 33 000 naista joutuu parisuhdeväkivallan uhriksi. Heistä arviolta 7 500 hakee tilanteeseensa apua ja 2000 muuttaa tilapäisesti turvakotiin asumaan. Christina Rosendahlin dokumentti Violently in Love seuraa arkea yhdessä näistä, Kööpenhaminassa sijaitsevassa kriisikeskus Dannerissa.
 
Elokuvan päähenkilöistä ainoastaan harva uhri tahtoo kertoa tarinansa omalla nimellään ja kasvoillaan. Sen sijaan kamera kuvaa läheltä sosiaalityöntekijöitä ja vapaaehtoisia, heidän reaktioitaan ja pieniäkin ilmeitä heidän kohdatessaan uhriksi joutuneita naisia.
 
Violently in Love valottaa, miten monisyisestä ilmiöstä parisuhdeväkivallassa on kyse; miten palasiksi rusennettu ja manipuloitu itsetunto ei vuosienkaan kaltoinkohtelun jälkeen salli päästää irti ja paeta suhteesta. Yhtäältä dokumentti kuvaa myös oivaltavasti sitä, kuinka äärimmäistä herkkätunteisuutta vaatii olla läsnä väkivallan uhrille. Millaista on todella antaa toisella tilaa ja kuunnella? Olla ymmärtäväinen ja huomaavainen, kuitenkaan tuomitsematta tai käskemättä?
 
Suvi Nousiainen
 
 

pe 6.4. klo 16:45 Maxim 1 – VIERASNÄYTÖS
la 7.4. klo 14:30 Maxim 2
 
Vold i kærlighedens navn
 
Tanska 2017. Sonntag Pictures
 
Kuvaus: Lis Dyre, Sujato Louisa Wassileffski, Christina Rosendahl, Sophia Olsson * Leikkaus: Nanna Frank Møller, Adam Nielsen, Olivier Bugge Coutté * Kopion lähde: Sonntag Pictures * Kieli: Danish, subtitles in English * Kesto: 76 min * Ikäraja: 12

 

WIFT Finland ry, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät 6.4. Kinopalatsissa seminaarin VÄKIVALLAN KUVAT – Naisiin kohdistuva väkivalta yhteiskunnassa ja fiktiivisessä tarinankerronnassa. Katso lisätiedot Tapahtumat-sivulta.