TAPAHTUMAT

 
 

VÄKIVALLAN KUVAT

 
Naisiin kohdistuva väkivalta yhteiskunnassa ja fiktiivisessä tarinankerronnassa
 
 
Perjantaina 6.4.2018 klo 10:00-15:00 Kinopalatsi 2, Helsinki
 
WIFT Finland ry, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät viidettä kertaa keskustelutilaisuuden niin maailmanlaajuisista kuin suomalaista yhteiskuntaa koskevista ajankohtaisista teemoista.
 
Keskustelun aiheena on naisiin kohdistuva väkivalta fiktiivisen elokuva- ja televisiokerronnan keinona. Lisäksi tilaisuudessa pureudutaan sukupuolistuneeseen väkivaltaan, kuten #MeToo-ilmiöön, ja sen vaikutuksiin niin kulttuurialalla kuin suomalaisessa yhteiskunnassa. Näillä aihevalinnoilla järjestäjät haluavat jatkaa keskustelua väkivallan ja ahdistelun muodoista pohtien samalla millaiset vaikutukset niillä on elämäämme ja yhteiskuntaamme.
 
Keskustelijoiksi on kutsuttu yhteiskunnallisia vaikuttajia sekä kotimaisia ja pohjoismaisia elokuva- ja televisioalan tekijöitä, kuten näyttelijä-käsikirjoittaja Anna Paavilainen, käsikirjoittaja-ohjaaja Inari Niemi, tuottaja ja Ruotsin SF Studion Head of Film Annika Sucksdorff, käsikirjoittaja-kirjailija Mike Pohjola ja elokuvaohjaaja Christina Rosendahl. Tilaisuuden vetää sukupuolentutkimuksen maisteri ja esittävän taiteen ammattilainen Olga Palo.
 
Tapahtumaa tukevat Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat Sunklo ry, Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry sekä Finnkino.
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelut käydään suomeksi ja englanniksi.
 
Lisätietoja: wift (at) wift.fi
 

Seminaarin aikataulu.

 
 

PULPETTIKINO

 
Season Film Festival esittää yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa koululaisryhmille tarkoitettuja näytöksiä.
 
Pulpettikinon lyhytelokuvanäytös 1
 
Eurooppalaista lyhytanimaatiota.
Kieli: suomi/ei dialogia
Kesto: 49 min
Suositellaan 3-vuotiaasta ylöspäin.
 
Pe 6.4. klo 9:30 Elokuvateatteri Orion
 
Goodbye Berlin

Tschick
Saksa 2016
Kieli: saksa, suomenkieliset tekstitykset
Kesto: 93 min
Ikäraja: 12
 
Pe 6.4. klo 13:00 Elokuvateatteri Orion
 
LISÄTIEDOT JA RYHMÄVARAUKSET:
KAVI: koulut (at) kavi.fi